• 1394/04/02
  • شاخه : انواع سوپ ,
  • بازدید : 3447

موادلازم:
    نخود (پخته شده)                                    ۱.۵ پیمانه

    برنج (برنج ایرانی)                                    ۱ پیمانه

    ماست پرچرب هراز                                  ۲ لیتر

   دوغ ترش محلیهراز                                  ۲ لیتر

    سبزیجات (تره، گشنیز، برگ سیر تازه)           نیم کیلو

    تخم مرغ                                                 ۱ عدد

    گوشت چرخ کرده (با چربی کم)                   ۲۵۰ گرم

    نعنا خشک (برای تزیین)                             به مقدار لازم

    نمک و فلفل سیاه                                    به مقدار لازم

    پیاز (رنده و آب گرفته شده)                        ۱ عدد

    روغن (برای سرخ کردن گوشت قلقلی)         به مقدار لازم

طرز تهیه:

1. ابتدا ماست را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه آنقدر هم می‌زنیم تا کاملا شل شود.

2. سپس کم کم دوغ را به ماست اضافه کرده و هم میزنیم تا کاملا یکدست شوند.

3. یک عدد تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و هم می‌زنیم تا کاملا تخم‌مرغ باز شود. (تخم‌مرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری می‌کند)

4. مخلوط دوغ و تخم مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار می‌دهیم و با قاشق چوبی هم می‌زنیم

5. در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و به مواد روی اجاق اضافه کرده و مرتب آن را هم می‌زنیم تا دوغ نبرد.

6. زمانی که دوغ به غلظت مناسب رسید و قل زد گوشت قلقلی را اضافه می‌کنیم(۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده و یک پیاز رنده شده و آب گرفته و مقداری نمک و فلفل و یک قاشق مربا خوری نعنا خشک را با هم مخلوط کرده و به اندازه یک فندق در دست قلقلی می‌کنیم و کمی در روغن سرخ می‌کنیم(

7. اکنون نوبت سبزی‌هایی است که از قبل آن ها را شسته و خرد کرده‌ایم را به آش اضافه می‌کنیم.(اگر برگ سیر تازه در دسترستان بود از ریختن آن به آش دوغ دریغ نکنید چرا که طعم ویژه‌ای به آش می‌دهد(

8. اکنون نوبت نخودهایی است که از شب قبل خیسانده‌ و آب آن را ۲ بار عوض کرده‌ و پخته‌اید را به آش اضافه می‌کنیم.

9. وقتی آش جوشید زیر حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا رنگ سبزی‌ها تیره شود، بعد از جوشیدن آش باید حداقل نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاق باشد.

10. بعد از آماده شدن آش دوغ را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا و سیر داغ روی آن را تزیین می‌کنیم.

می‌توانید هنگام خوردن آش دوغ ۶ حبه سیر را رنده و در نصف استکان آب جوش مخلوط کرده و به مقدار لازم به آش دوغ اضافه نمایید. این مخلوط آش دوغ را خوشمزه‌تر می‌کند.

 نوش جان...

مطالب مرتبط :
  1. آش سه نگه سیر (غذای محلی کردستان)

پاسخ